Studenti FON-a prvi u svetu!

FOTO: Print Screen / Youtube

Svetsko takmičenje u Kanadi održano je u periodu od 06. do 12. marta 2016. godine, a domaćin je bio McGill Univerzitet. Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta iz celog sveta sa 48 odabranih studenata.
Pobednici_sa_FON_a.jpg

Studenti su rešavali studiju slučaja brazilske kompanije Chilli Beans koja se bavi proizvodnjom i plasmanom naočara za sunce, satovima i drugim aksesoarima. Za rešavanje studije, imali su 32 sata i bio je dozvoljen pasivan pristup internetu.

Zadatak studije slučaja bio je da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije Chilli Beans do 2018. godine, sa akcentom na poslovnu strategiju, koja se odnosila na izbor novih tržišta i izbor portfolia proizvoda. Studenti FON-a predložili su tri strategije, od kojih se prva odnosila na rešavanje internih problema sa franšinzerima, druga na primenu digitalnih medija u cilju prodaje proizvoda za tržište Brazila, kao i pozicioniranje proizvoda na tržištu Tajlanda.

Studenti FON-a pohvaljeni su za originalan način predloga za unapređenje strategije kompanije, odlične prezentacione veštine, energiju, timski rad, razumevanje tržišta Brazila i globalnog tržišta i odličnu argumentaciju predloženih rešenja. Ovo je 16. godina kako se organizuje takmičenje i prvi put je 14 kompetentnih članova žirija iz prakse donelo jednoglasnu odluku da studenti FON-a budu prvi.

Drugo mesto pripalo je Thammasat University iz Tajlanda, a treće Copenhagen Business School iz Danske. Za više informacija o ovom takmičenju, posetite sajt The McGill Management International Case Competition - MMICC.