Studenti osmislili platformu za učenje

Foto: Pixabay

Kako prenosi N1, osnivač sajta, Mladen Marković, je izjavio da studenti na mnogo inovativniji način, mogu da uče jednako kvalitetno. Na platformi za učenje mogu da predaju i profesori i studenti.

Predavači nisu samo sa Građevinskog fakulteta, već sa čitavog Beogradskog univerziteta. „Kad smo u prvim godinama studiranja išli na privatne časove, oni su bili skupi, pa smo se zapitali da li bi to moglo drugačije“, objasnio je Marković za Tanjug.

On kaže da časovi mogu biti individualni ili se više njih može uključiti na čas, a kada postoje nejasnoće, uz opciju „dva prsta“, student dobije 30 sekundi da postavi pitanje. Postoje kursevi različitih softverskih paketa, paketa za matematiku i za Građevinski fakultet, ali i za srednje i za osnovne škole. Mogu da se uče i jezici i hemija.

Ono za šta su se posebno pobrinuli je opcija roditeljske kontrole za osnovce, koji uče preko njihove platforme. „To smo uveli zato što ljudi obično imaju strah od digitalnog sveta i kada u taj svet puštaju svoju decu, uvek misle da tu vrebaju neki manijaci“, ističe Marković.

Opcija roditeljske kontrole funkcioniše tako što mejl automatski stiže roditeljima čim dete kontaktira bilo kog profesora na sajtu. U mejlu su navedeni podaci o profesoru – ime i prezime, broj telefona, imejl adresa. A kada je dete na času, roditeljima stiže poruka na telefon da im je dete trenutno na času i uz to se navodi o kom je predmetu reč.

Ako želite da učite putem ove platforme, možete učiniti klikom na sledeći link.

Izvor: N1 / Telegraf