Studentkinja iz Kragujevca oličenje humanosti
Pixabay

Vera ima samo 21 godinu i student je Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, a humanost koju je ovim gestom pokazala dotakla je mnoge.


Kada je na Fejsbuk grupu Budi human - Humanitarne licitacije postavila oglas, njen cilj nije bila zarada. Ova mlada Kragujevčanka objavila je da želi da čuva decu po nekoliko sati dnevno, kako bi novac od svog rada uplatila na račun nekoga od bolesnih mališana.

U oglasu je navela da je „cena” jednog sata čuvanja dece jedna SMS poruka za dete kojem je potreban novac za lečenje.

U izjavi za portal iKragujevac, Vera je istakla da voli da provodi vreme sa decom, te da je u jednom trenutku svakodnevno čuvala dva dečaka, ali više nije u mogućnosti da tom poslu posveti puno radno vreme. Objave u Fejsbuk grupi su je motivisale da slobodnih nekoliko sati dnevno provede na najdivniji mogući način, radeći ono što voli i pomažući onima kojima je pomoć neophodna. 

Ova mlada Kragujevčanka tako nam je dala najsvetliji primer spoja lepog i korisnog!

Od skromnog studentskog džeparca našla način da pomogne!

Kao i većina studenata, od svog džeparca nije mogla da izdvoji veću svotu novca nedeljno ili mesečno za humanitarne akcije.

Vera je dokaz izreke da „Ko hoće, nađe način”, a naglašava da joj ni u jednom trenutku nije na pamet pala misao da bi novac od svog rada mogla da zadrži za sebe.

„Iskreno, nisam pomislila to ni jednog trenutka, jer sam gledala na koji način bih ja kao student mogla da pomognem deci koja su bolesna. Volim decu i vreme koje provodim sa njima za mene je opuštanje. Prema mom mišljenju, u toj situaciji smo svi „na dobitku", u smislu da roditelji mogu za tih nekoliko sati da obave svoje obaveze, deci i meni će biti lepo, a novac će otići onome kome je najpotrebniji”, istakla je Vera u izjavi za iKragujevac.

Takođe, Vera naglašava i da zbog svojih obaveza, sa decom ne može dugo vremena dnevno da provodi i to je jedina prepreka za ovu sjajnu inicijativu.

„Javilo mi se dosad nekoliko njih, ali sve su to bile mame kojima je potreban neko ko bi provodio vreme sa decom svakog dana po 5 do 6 sati, a ja nažalost nisam u mogućnosti da izdvojim toliko vremena. Svakako se nadam da će se neko javiti u narednom periodu i da će ideja zaživeti”, poručila je studentkinja Vera Ranković.

Pixabay
Pixabay

Nije slučajnost da nas je svojim humanim gestom ganula baš jedna Vera. Vera u ono ljudsko u nama je vera u bolje danas i bolje sutra. Nekom mališanu možda baš ta poruka koju ćete vi zaraditi može spasiti život. Verujmo u nas! Verujmo u njih! Kao što je Vera Ranković za Kragujevac, budite i vi Vera svog grada!

Izvor: iKragujevac