Studenti sa Oksforda na praksi u Delti
Mladi lideri

Tokom mesec dana boravka u Beogradu Feliks Banting i Vilijam Ris će se upoznati sa biznisom u Delta Agraru, Delta DMD-u i Delta Motorsu, a imaće pomoć mentora i kolega koji uče više o tome kako se radi u velikoj kompaniji i kakva je trenutna situacija u srpskoj ekonomiji.


Vilijam se bavi geonaukom, koja objedinjuje više naučnih disciplina posvećenih planeti Zemlji i stigao je do četvrte godine, dok je Feliks na drugoj godini studija fizike. Obojica studiraju na St. Anne’s koledžu na Oksfordu.

„Veoma je jasno da Delta zapošljava mnoge mlade profesionalce. Skoro svi ljudi sa kojima sam razgovarao zaista uživaju u poslu koji rade. Takođe mnogi komentarišu kako su dobili zaista odgovorne zadatke. Sve to govori da je Delta okruženje u kojem mladi stručnjaci mogu da napreduju i rastu“, rekao je Vilijam.

Na pitanje kako se odlučio da dođe u Srbiju i zašto je aplicirao za program prakse u Delta Holdingu, Feliks Banting objašnjava:


„Želeo bih da neko vreme živim i radim u inostranstvu nakon što završim studije, a praksa u Delti mi se učinila kao odlično iskustvo za mene. Velika diversifikovanost biznisa u kojima Delta posluje znači da ću videti i raditi različite stvari koje mi mogu pomoći da isplaniram svoju buduću karijeru.“

Tokom svoje prakse u Delti, Feliks i Vilijam su zajedno sa kolegama iz Deltinog programa Mladi lideri učestvovali na tribini Academia vs Business. Tema je bila koliko je znanje stečeno na fakultetu primenljivo u poslovnoj praksi. Na ovaj način imali su priliku da predstave svoje iskustvo studiranja na Oksfordu, ali i da diskutuju i razmene iskustvo sa mladim kolegama iz Srbije.