U Beograd stiže evropsko inženjersko takmičenje

Priredila: Marija Planić

FOTO: BEST Beograd

Studentska organizacija BEST Beograd, inženjerstvu u Srbiji donosi novu dimenziju. Tribine za mlade inženjere, novo IT takmičenje i finale takmičenja EBEC deo su sadržaja koje Beograd očekuje u ovoj godini.

Preko 6500 studenata, budućih inženjera, će se najpre takmičiti na lokalnom nivou, na 88 evropskih univerziteta. Kroz dalje takmičenje na 15 regionalnih i nacionalnih rundi, najboljih 120 studenata tehničkih nauka će se izboriti za učešće u finalu takmičenja, koje će se održati u Beogradu početkom avgusta.

_event_management.gif

Organizatori ističu na koji način će ovo takmičenje doprineti inženjerskim strukama u Srbiji: „Imamo veliku čast da organizujemo najveće studentsko inženjersko takmičenje u Evropi. Priliku koju smo dobili, želimo da iskoristimo na najbolji način i da tokom cele godine studentima i srednjoškolcima pružamo sadržaje koji će ih motivisati na putu da postanu inženjeri”, kaže Teodora Pavlović, glavni organizator ovog događaja.

Kako navode u saoštenju, sa željom da se pokaže da je Srbija neizostavni deo napretka nauke i tehnike u čitavom svetu, BEST Beograd će organizovati tokom 2016. godine set tribinaFace the future”, gde će uključiti mlade istraživače, inženjere i naučnike. Takođe, za srednjoškolce i studente biće organizovano IT takmičenjeHack the Final ─ Build the future“. Vizija organizatora je da Beograd u 2016. godini postane prestonica inženjerstva i inovativnosti.

12596881_10207253180200552_44265340_o.jpg

FOTO: BEST Beograd

Članovi lokalnog ogranka organizacije imali su priliku da posete prethodno finale održano u Portu (Portugal) i iskuse šta Beograd očekuje u 2016. godini: „Inovativnost, ambicioznost, kreativnost, nove ideje, timski duh, mnogo entuzijastičnih studenata na jednom mestu - sve to je ono što čini EBEC posebnim. Jedva čekam da tu atmosferu preselimo u Beograd!“ - poručuje Velimir Bulatović, član organizacionog tima.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.