Upisujete FON ili FPN? Evo informacija za Vas!

FOTO: Facebook

Prijemni ispit na Fakultetu političkih nauka održaće se u ponedeljak, 26. juna 2017. godine, i to po sledećem rasporedu: prvo će se održati polaganje za studije politikologije i međunarodne studije, sa početkom u 9 časova, zatim za studije novinarstva sa početkom u 12 časova, dok će poslednji polagati oni koji su se prijavili za studije socijalne politike i socijalnog rada, sa početkom u 15 časova.

U zavisnosti od studijskog programa, prijemni ispit sadrži testove iz istorije, sociologije, Ustava i prava građana, srpskog jezika i književnosti i psihologije.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 28. juna, a mogućnost žalbi na preliminarnu rang listu otvorena je do 1. jula. Konačna rang lista biće objavljena 3. jula, dok je upis primljenih kandidata predviđen za naredni dan, 4. jul. Raspored upisa na osnovu studijskih programa nalaziće se na oglasnoj tabli, uz konačnu rang listu.

Od ukupnog broja studenata koji će ove godine upisati FPN, za njih 150 predviđen je budžet, dok je preostalih 350 mesta samofinansirajuće. Raspored mesta po smerovima možete pogledati ovde.

fon.jpg

FOTO: Facebook

Fakultet organizacionih nauka organizuje prijemni ispit 27. i 28. juna. Prvog dana, u utorak, kandidati će polagati test iz matematike, dok će narednog dana, u sredu, polagati test opšte informisanosti.

Rezultati će biti objavljeni već 28. juna, a primedbe na rezultate prijemnog ispita predviđene su za 29. jun. Preliminarnu rang listu i raspored upisa kandidati će moći da vide 30. jula. Primedbe na preliminarnu rang listu moći će da se ulože Centralnoj komisiji 2. jula, a dekanu 3. jula.

Konačna rang lista na FON-u biće istaknuta 4. jula, dok je upis kandidata planiran za četvrtak 6. jul 2017. godine.

Ove godine Fakultet organizacionih nauka upisaće 760 studenata, od kojih će 385 biti na finansirani iz državnog budžeta. Raspored budžetskih i samofinansirajućih mesta po smerovima možete pogledati ovde.

Svim budućim brucošima želimo mnogo sreće na prijemnom!

IZVOR: FPN / FON

Ana je radoznala, divlja, nezaustavljiva, zaljubljena u život, ples i svet.