Za studente prve godine fakulteta ‒„Dani podrške brucošima“
Freepik

S obzirom na to da se početak studiranja može shvatiti kao ulazak u novu životnu fazu koja zahteva od novopečenog studenta da se prilagodi situaciji tako što će, pre svega, prihvatiti novi stil nastave, način učenja i predavanja, pa i novo društvo i da unapredi radne navike, razvije nove tehnike učenja i organizacije vremena ‒ Univerzitet u Beogradu osmislio je program „Dani podrške brucošima“. 


Cilj ovog programa je da kroz različita predavanja, radionice i info-sesije okupi studente prve godine, poželi im dobrodošlicu, informiše ih, pomogne im u snalaženju i upozna sa sistemima podrške koje mogu koristiti tokom studija na Univerzitetu u Beogradu. 

Program Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata održaće niz predavanja  kao što su  „O psihološkom savetovanju“, „Kako napisati seminarski rad“, „Kako razvijati samopouzdanje“ i „Studentski život za početnike“ putem kojih će moći da saznaju u kojim situacijama je korisno obratiti se psihologu tokom studija, o pravilima akademskog pisanja, kako se rešiti nesigurnosti, pa i gde sve mogu ostvariti studentski popust


Pored predavanja održaće se i mnogobrojne zanimljive i korisne radionice kao što su „Upoznaj svoje potencijale“, „Uči lako – saznaj kako“, „Planiranje i organizacija vremena“, „Prezentacione veštine - usmeni ispit kao javni nastup“, „Borba sa strahom, tremom i stresom“ i „Lakše ćemo zajedno – timski rad“, na kojima će brucoši pokušati da procene svoje sposobnosti i veštine, da se upoznaju sa različitim stilovima učenja i planiranjem vremena, da razbiju tremu zbog javnog nastupa i da usvoje savete o odabiru adekvatne grupe za učenje. 

CZRK
CZRK

Tačan raspored programa može se pogledati na sajtu Centra za razvoj karijere, a prijavljivanje za učešće je obavezno i vrši se popunjavanjem formulara. Rok za prijavljivanje je 26. oktobar 2017. u ponoć. 

Program Centra za studente sa hendikepom

Centar za studente sa hendikepom  2. i 3. novembra 2017. godine, od 13 do 15 časova, organizuje u svojim prostorijama Sastanke dobrodošlice na studije Univerziteta u Beogradu za studente prve godine sa hendikepom i ostale zainteresovane. Cilj sastanaka je upoznavanje i razgovor o studiranju, o postojećim sistemima podrške, mogućim izazovima u akademskom okruženju, mogućnostima za dobijanje stipendija i načinima ostvarivanja i zaštite prava studenata


Prijavljivanje prisustva sastancima je obavezno i vrši se putem mejla ucsh@rect.bg.ac.rs ili telefona 011 337 0686. Rok za prijave je 27. oktobar. 


Izvor: CZRK