Za svaki položeni ispit - pivo na račun kuće


Foto: M&S

Na Fejsbuk stranici lokala piše da će raditi sa studentima svaki dan do poslednjeg dana ispitnih rokova. Na studentima je samo da se jave dežurnom konobaru, pokažu indeks i prijave ispit koji nameravaju položiti. Kada polože ispit i upišu ocenu, onda pokažu upisanu ocenu i uživaju u nagradi.

Na već pomentoj Fejsbuk stranici javili su se pojedinci i pohvalili kako su već zaradili gajbu piva. Na pitanje studenata da li se računa i kolokvijum, na Fejsbuk stranici ovog kafića napisali su: „pri prijavi mesto za ocenu mora biti prazno, a pri preuzimanju, ocena treba biti upisana. E, sad je li to ispit ili kolokvijum, nije bitno, bitno je da je položeno“.

Međutim, našli su se oni koji nisu baš optimistični kada je realizacija ove ideje u pitanju. Takvi pojedinci su istakli da je to zanimljiva ideja, ali da organizatori nisu razmišljali o tome da postoje one olovke „piši-briši“. Studenti mogu vrlo lako sami sebi dopisati ocenu, koju isto tako mogu opet sami obrisati. Na šta su organizatori prokomentarisali da i oni imaju tu olovku.

Da li biste voleli da ova sjajna ideja zaživi i u Srbiji? Da li bi vas to motivisalo da više učite?


Izvor: Blic