Zavirite u čarobni svet nauke!
Pixabay

Organizator desetog po redu festivala je Univerzitet u Novom Sadu, a generalni pokrovitelji su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekreterijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.


Kao cilj ove manifestacije organizator ističe promociju nauke, kao i predstavljanje dostignuća današnjice i aktuelnih istraživanja kako u svetu, tako i kod nas.

Kroz interaktivan i edukativan pristup program festival obuhvatiće radionice iz kako inženjerskih, tehnoloških i prirodnih, tako i mnogih društvenih i medicinskih disciplina, kao i više naučno-populatnih tribina uz raznovrstan prateći program.


Ohrabreni uspehom prošlogodišnjeg izdanja festivala posvećenog Nikoli Tesli, a čija je glavna tema bila „Električna energija i telekomunikacije“, kao i sve češćim uspesima studenata Fakulteta tehničkih nauka na međunarodnim takmičenjima, organizatori će i ove godine svim posetiocima dati mogućnost da se upoznaju sa tehnološkim dostignućima. 

Pexels
Pexels

Želja ljudi koji učestvuju u realizaciji ovog projekta jeste da na razumljiv i pristupačan način približe nove tehnologije onima koji nisu u svakodnevnom kontaktu sa istim. Cilj je da se na jednostavan način široj javnosti približe naučne i istraživačke aktivnosti fakulteta, istraživačkih grupa i institute u okviru Univerziteta u Novom Sadu, kao i njihov doprinos razvoju nauke i obrazovanja u mnogim oblastima. 

Organizatori vas srdačno pozivaju da 12. i 13. maja posetite raznosvrstan i nadasve zanimljiv program Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja u Novom Sadu i budete deo manifestacije koja menja pogled na svet.

Više informacija i zvaničnu satnica festivala možete pogledati na sajtu manifestacije. Da ostanete u toku zapratite i zvaničnu fejsbuk i instagram stranicu festivala.

Izvor: Scifest, Ekapija