Akademski hor proslavlja jubilej u Nišu i Beogradu
Akademski hor univerziteta u Nišu

Jubilej Akademskog hora svojim nastupom uveličaće i Kamerni hor Univerziteta Adam Mickjevič iz Poznanja (Poljska) i dirigent Dr Kšištof Šićiš, kao i Gudački ansambl Niškog simfonijskog orkestra.


Specijalni gosti biće dirigent Fernando Hil Estrada iz Ekvadora i umetnički rukovodilac i dirigent Akademskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu mr Zoran Stanisavljević.


Na koncertima će biti predstavljen raznovrstan horski repertoar, a ovim povodom u Nišu će biti premijerno izvedena kompozicija Arion za hor i gudački orkestar, poljske kompozitorke Suzane Koziej.


Iz akademskog hora pozivaju sve bivše i buduće pevače, kao i ostale zainteresovane da im se pridruže u proslavi ovog važnog jubileja.


Akademski hor Univerziteta u Nišu osnovan je 1972. godine, a važan doprinos njegovom osnivanju i upravljanju dali su: Mr Radojica Milosavljević – Ica, Mr Milorad Veljković – Špaja, Slobodan Dejanović, Dr Suzana Kostić i drugi. Hor je imao mnogobrojne nastupe u Evropi i osvajao veliki broj nagrada na takmičenjima. Snimio je i dve LP ploče i nekoliko CD-a.