(Auto)portreti: izložba koja spaja nespojivo
Privatna arhiva - Reprodukcija: Crno more noću (Ajvazovski) - Sofija Jovanović

Sofija Jovanović, studentkinja istorije umetnosti, čiji su glavni medijumi olovka i bojice, kao i akvarel na kartonu; i Ana Vesić, studentkinja softverskog i informacionog inženjerstva na engleskom jeziku, koja najčešće koristi ulje, akril akvarel i flomastere, odlučile su da naprave izložbu koja će premostiti razlike, kako između različitih stilova, tako i između analognog i digitalnog. Ana se, pored slikarstva, profesionalno bavi fotografijom.

Privatna arhiva - Ana Vesić
Privatna arhiva - Ana Vesić

„Sofija i ja imamo istu tematiku, ali poprilično drugačije radimo, sa drugačijim medijumima. Predstavićemo i ručni rad pretvoren u digitalu. Ono što je ljudima verovatno najviše interesantno, biće i reprodukcija, između ostalih, Klimta i Tarnera“, za naš portal otkriva Ana Vesić.


Još nešto što izdvaja ovu izložbu od drugih je i neformalnost prostora – „Galerija 5” se nalazi na Senjaku, a ispod nje je i moto klub „Garaža”. Na Facebook eventu organizatori su pozvali ljude na sveže točeno pivo, a možete se zabaviti i pikadom.

Privatna arhiva - Reprodukcija: Klimt - Ana Vesić
Privatna arhiva - Reprodukcija: Klimt - Ana Vesić

Sama izložba će biti prodajnog karaktera, gde pored slika možete da kupite, i stikere i još štošta. Ulaz na izložbu možete ostvariti nakon što ostavite donaciju na ulazu.


Dobro nam došli!