B. Palanka: Kolja na jubileju Festivala ekološkog pozorišta
Promo

Spoj pozorišta i muzike Kolja će iskazati i kao član stručnog žirija jubilarnog 25. izdanja FEP-a, a svoj muzički bluz spektakl izvešće pred bačkopalanačkom publikom u subotu 24. avgusta, treće festivalske večeri, u okviru „pdFep“ muzičkog programa. Podršku iste večeri pružiće mu kragujevački pank-rok sastav „Čovek bez sluha“.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade
Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

Od 22. do 25. avgusta, osim u pozorišnim predstavama iz celog sveta, Bačkopalančani će moći da uživaju u kvalitetnom muzičkom programu PDF-a koji će se prvi put održati uz podršku Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade


Kao jedine dve lokalne organizacije koje neguju alternativnu i nezavisnu scenu, FEP i PDF povodom 25. godišnjice postojanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, „Srcem, štapom i kanapom“ udružili su bojna koplja u, kako kažu, borbi protiv kiča i šunda, kako bi lokalnoj publici doveli neka od najvećih imena naše scene, miljenike i starije i mlađe publike.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade
Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

FEP je prethodno sproveo anketiranje svojih sugrađana i sugrađanki i osluškujući njihove potrebe, došao do zaključka da je Bačka Palanka željna muzike kakvu samo PDF i FEP mogu da osete i pruže pred sam kraj leta.

U tri dana muzičkog programa, na obali Dunava, uživaćemo u roku, panku, bluzu, ali i u sintvejv notama, elektru, disku i svim melodijama na koje niste navikli u našem gradu.

Muzički program

Pred FEP-ovom publikom do sada su nastupili Atheist Rap, Eyesburn, Irish Stew, Minilinija, Stereo Banana, Neozbiljni pesimisti i mnogi drugi, dok su se na bini Palanačkog Dunav Festa u poslednje dve godine bačkopalanačkoj publici predstavili i Pero Defformero, Goblini, Osmi Dan, Brkovi, kao i mnogi neafirmisani bendovi koji su svoje umeće pokazali u takmičarskom delu programa.

Promo (Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade)
Promo (Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade)

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 25 godina približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu, te poseban doprinos istom cilju pronalazi u PDF-u, koji je posvećen promociji rok kulture, te podršci mladoj autorskoj sceni.

Više informacija o programu na jubilarnom 25. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade možete pronaći na sajtu www.fep.org.rskao i na Fejsbuk stranici i Instagram profilu festivala.


Izvor: Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade