Bend „Interpol“ dolazi u Beograd

FOTO: Facebook

Jedan od najcenjenijih alt-rok bendova današnjice, njuroški trio Interpol, održaće koncert u nedelju 13. avgusta, u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Pol Banks (gitara, vokal), Daniel Kessler (gitara) i Sam Fogarino (bubnjevi) krenuće ovog leta na evropsku turneju kojom će obeležiti 15 godina od izlaska albuma prvenca „Turn On The Bright Lights“ i koji će u celosti izvesti na koncertima. Tako će publika u Beogradu moći uživo da čuje hitove poput „Untitled“, „PDA“, „Obsticle 1“, „Say Hello To The Angels“ i mnoge druge. Takođe, bend slavi i 20 godina svog postojanja.

Karte za beogradski koncert benda Interpol biće puštene u prodaju u petak, 27. januara preko Evetim prodajne mreže, po promo ceni od 1790 dinara za parter i 2490 dinara za VIP terasu, dok će određeni broj ulaznica biti dostupan već od srede putem zvaničnog sajta benda.

Interpol je u svom skromnom početku izvodio svoje numere sa popularnim bendovima kao što su „The Strokes“, „Longwave“ i „Stellastarr“. Oformljen je 1997. godine od strane Grega Dadlija i Danijela Keslera i to u okviru njujorške nezavisne muzičke scene. Kesler je ostala dva člana benda uveo kasnije. Zanimljivo je to što je Karlosa Denglera upoznao na predavanjima filozofije. Ovaj bend je brzo postao jedan od predvodnika takozvanog „oživljavanja“ post-panka. Post-pank (ili „new-musick“) je stil koji se od izvornog panka (odnosno njegove početne sirovije i jednostavnije verzije) odvojio po većoj složenosti i po kretanju u pravcu avangarde.

Proboj Interpola je počeo rane 2002. godine, potpisivanjem ugovora sa kompanijom „Matador Records“, gde su i započeli prvi put ovu turneju- „Turn on the Bright Lights“. Radili su i sa poznatiom diskografskom kućom „Capitol Records“. Bend od 2010. nažalost nije u punom sastavu, jer je Dengler napustio bend odmah nakon objavljivanja albuma „Interpol“. „Prolazio sam kroz mnogo bola i neprijatnosti dok sam bio u bendu i uopšte u muzičkoj indusrtiji“, rekao je jednom prilikom Dengler u intervjuu za portal NME. Nakon pauze u radu tokom 2015. i delom 2016., bend je počeo sa radom na novom albumu, a januara ove godine je objavio svoju turu u kojoj će svirati sve svoje stare hitove.

Hvaljeni od strane kritike i sa armijom fanova, bend je ostao veran svom prepoznatljivom mračnom stavu i pesmama na kojima dominiraju himnični refreni i duboki, teatralni vokal Paula Benksa. Gostovali su u brojnim TV emisijama, poput „Late Show with David Letterman“ i „Conan“, a nastupali su na glavnim binama najvećih svetskih festivala kao što su Coachella, Lollapalooza i Primavera.

Beograd je jedini grad iz regiona u kojem će njuroški bend nastupiti u okviru turneje „Turn On The Bright Lights Anniversary Тour“ a fanovi iz okolnih zemalja karte mogu da nabave putem Eventim sajta.

Dečermić Miša