Besplatna predavanja u Studentskom kulturnom centru!
Dragana Udovičić

Psihodramsko čitanje je radionica koja će biti održana u ponedeljak 16. oktobra od 18-20 časova u Novom prostoru SKC, a tema radionice biće knjiga „Nedostajati“ Toni Telhen. Radionica nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi.


Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).


Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.


Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com. Voditeljka radionice je Gordana Marić Lalović, psihološkinja.Studentski kulturni centar
Studentski kulturni centar

Predavanje „Mentalne mape kao alat za učenje definicija“ biće održano u četvrtak 19. oktobra u 19h u Velikoj sali SKC, a predavač je Igor Rakić, osnivač škole intelektualnih veština.Kroz ovo predavanje žele da prikažu kako se tehnika vizuelnih beležaka (Mentalne mape) upotrebljava za efikasno učenje definicija.


1. Šta je funkcija definicije i vrste definicija

2. Elementi definicije i njena struktura

3. Povezivanje definicije sa detaljima iz lekcije

4. Strategije učenja definicija

5. Učenje definicija kroz tehniku mentalnog mapiranja

6. Koristi od mentalnog mapiranja - razumevanje, jasnoća, pamćenje i prisećanje


Izaberite radionicu ili predavanje i bliže se upoznajte sa nekim od ovih pojmova!


Studentski kulturni centar
Studentski kulturni centar