Čari Brazila stižu u Novi Sad
Facebook

Živopisna završnica, karnevalska povorka koja prolazi kroz centar Novog Sada, čini ovaj festival prepoznatljivim. Besplatni programi i radionice kapuere, samba plesa, samba udaraljki, izložbe, projekcije filmova, koncerti, žurke i prepoznatljiva karnevalska povorka osnovni su deo programa koji ovaj festival čini primamljivim za posetioce iz svih delova sveta.


Tokom sva tri dana festivala vrhunski stručnjaci iz Evrope i Brazila iz oblasti samba perkusija, kapuere i samba plesa održavaće radionice na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskoj plaži Štrand i plesnom studiju Allegro, kako za iskusne, tako i za one koji na ovaj način žele prvi put da se upoznaju sa brazilskom kulturom.


Osim druženja i razmene iskustva tokom dana, žurka u letnjim ritmovima u subotu na Petrovaradinskoj tvrđavi, dodatno će zagrejati posetioce festivala i pripremiti ih za tradicionalnu karnevalsku povorku svih učesnika radionica samba perkusija, samba plesa i kapuerista, koja će se održati u nedelju sa početkom u 19 časova


Izvor: luftika.rs