Predstava „Crvenkapa“ premijerno na sceni Akademije 28
Akademija 28

Ova adaptacija dobro poznate bajke je priča o ljubavi, poverenju i prijateljstvu. Osim što nosi crvenu kapicu glavna junakinja je hrabra, vesela, voli da se igra i brižna je prema mami i tati. Vuk nije krvoločan i zao, ali je usamljeni "slatkojed". Traži nekoga s kim bi mogao da se igra i da jede slatkiše. Zanima ga samo Crvenkapina korpa u kojoj su slatki darovi za baku. Lovac je već druga priča. On je pesnik, romantična druša. Njegov cilj je da se dopadne baki koja mu je simpatija i samo zbog toga je odlučan da uhvati vuka.

Akademija 28
Akademija 28

Režiju i tekst ove predstave uradila je Sonja Knežević, a u njoj glume Zlatija Ocokoljić, Sonja Knežević, Dejan Stojaković Boško Puletić.


Karte za dečije predstave mogu se nabaviti na biletarnici Akademije 28, radnim danima od 12 do 20 časova ili vikendima sat vremena pre početka predstave. Deca do tri godine ne plaćaju kartu, a sva starija deca, kao i njihovi roditelji ili pratioci moraju da imaju kartu da bi ušli na predstavu. Popusti su mogući za grupne ili organizovane posete.


Izvor: Akademija 28