Danas počinje Lovefest u Vrnjačkoj Banji
Love fest

Pet muzičkih bina za 72 sata muzike

Na najvećoj muzičkoj bini festival će otvoriti Matador, a za njim će nastupiti Rodriguez JR sa live setom. Najveća zvezda festivala prve festivalske noći svakako je Loco Dice, koji na vrhuncu svoje slave po prvi put stiže u Vrnjačku Banju. Još jedno veliko ime prve festivalske noći je I Chri Liebing. Domaća podrška biće mladi beogradski DJ Ilija Đoković, Alexandar Ivković, Lea Dobričić i Ela Van Wolf.


Fire Stage ugostiće svetske zvezde među kojima su Loco Dice, Luciano, Maceo Plex, Matador, Carl Craig, Jay Clarke, kao i veliki broj izvođača iz regiona.


Jack Live Stage predstaviće do sada najraznovrsniji muzički opus pa će se tako na jednoj bini naći Sajsi MC, Prti Bee Gee, Goblini, Obojeni Program, Popečitelji, kao i Goran Bare i Majke.


Ljubitelji vinila ove godine na Smirnof ICE Energy Stage-u uživaće na drugoj festivalskoj lokaciji, izdvojeni i u intimi muzike, koja je po mnogima simbol pravih letnjih festivala.


Festival će predstaviti i najmanju binu na svetu. Stage 99 moći će da ugosti samo 99 ljudi i predstavljaće posebnu atrakciju svim posetiocima.


Kao i prethodnih godina, i ovog leta prvi muzički zvuci čuće se sa VODAVODA H2O bine na gradskom Olimpijskom bazenu, koji će biti otvoren od 10.30h do 17.30h svakog festivalskog dana, a nešto kasnije u 20h, otvaraju se kapije magičnog parka pored jezera na kome noćni program traje sve do 7h ujutru.

Recikliraj i zaradi

Lovefest je ove godine pokrenuo akciju u okviru koje po prvi put posetioci nekog festivala mogu zaraditi novac na njemu. Sve što je potrebno da urade je da pronađu Ball Packaging Recycle zonu, donesu pet praznih limenki i za to će dobiti pola tokena.


Recycle zona biće smeštena na H2O Stage-u, kao i na festivalskoj lokaciji. Cilj akcije je podsticanje reciklaže i podizanje svesti o velikoj potrebi za njom. Lovefest ove godine znatno je umanjio upotrebu plastike na festivalu, a cilj je da do 2020. godine postane potpuno ekološki festival i primer drugima u regionu.

Love fest
Love fest

Svi posetioci festivala ljubavi moći će svoje karte da zamene narukvicama svakog dana na info pultu danas već od podneva do 04h ujutru. Takođe, oni koji žele da kupe kartu na licu mesta, moći će to da urade u istom periodu. Za sve one koji su smešteni u Lovefest kampu, recepcija kampa biće otvorena 24 sata, a prvi kamperi su već pristigli.