DKSG poklanja ženama Studenjaka povodom Dana žena...
DKSG

Vokalno instrumentalni sastav „Limunada“ neguje savremenu muziku inspirisanu trajnim vrednostima popularne kulture pedesetih i šezdesetih godina XX veka, sa posebnim osvrtom na specifičnosti jugoslovenske kulture tog perioda. 


Okosnica muzičkog i stilskog koncepta VIS „Limunadae“ je urbana kosmopolitska omladinska kultura izražena savremenom interpretacijom muzike šlagera, rokenrola, bita i soula, ovekovečena filmovima poput „La Dolce Vita“ (Italija, 1960) i „Ljubav i moda“ (Jugoslavija, 1961).

„Taksi bluz“

„Taksi bluz“ (Srbija, 2019, 95') je romantična komedija. Istovremeno, to je šarmantni i uzbudljivi „roud muvi“.

DKSG
DKSG

Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos, kada se u njegova kola ušunja dečak Damir, koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova, koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.


Uloge: Andrija Milošević, Milena Predić


Izvor: DKSG