Dođite na scenski prikaz nove knjige o Margiti Stefanović
Pixabay

Knjiga „Post scriptum“, nastavak knjige „Osećanja.O.Sećanja“, koja je po rečima Pece Popovića izazvala lavinu dostojnu prijatelјstva, nova je knjiga Lidije Nikolić o Margiti Stefanović Magi, pijanistkinji, arhitekti i rok heroini, članici kultnog benda Ekatarina Velika. 


Za razliku od prve, ova se ne bavi ličnim uspomenama, već tuđim osećanjima i sećanjima na Magi, putem usmenih ispovesti, pisama, poruka, pesama, mejlova, novinskih tekstova i komentara na društvenim mrežama, kako nepoznatih fanova tako i uglednih lјudi iz sveta umetnosti. 

DKSG
DKSG

Uz obilјe novih Margitinih fotografija, dokumenata i dnevničkih zapisa, ova knjiga se dotiče i sudbina članova njene porodice, saradnika, prijatelјa i lјudi značajnih za našu kulturu. 


Ovo je ujedno i knjiga o knjizi, o reakcijama na Osećanja, o mukama stvaralaštva i izdavaštva, o naličju slave i sudbini žene pisca. Ona je, po rečima urednika, po mnogo čemu i bela knjiga naših naravi. Neobičnu promociju, u vidu scenskog prikaza knjige, prati i projekcija vrednog video-audio dokumentarnog materijala.