„Dža ili Bu“ promovišu novi album

FOTO: Facebook

Album „Sedma sila“ je tokom protekle godine postigao veliki uspeh kod publike. On je u emisiji „Rok godišnjak“ koja se emituje na radiju „Beograd 202“ proglašen za najbolji album godine, dok je pesma „Gasio sam mrak“ ponela laskavu titulu hita godine od strane slušalaca ovog radija. Publika je već zavolela pesmu „Diktatore“ koja ima približno 200 hiljada pregleda na Youtube-u, kao i pesme „Globalni građanin“, „Crno sunce“ i novi aranžman njihovog starog hita „Živeo Staljin“,ali i obradu pesme Leo Martina „Odiseja“. Bend je ekranizovao čak osam od 12 pesama sa ovog albuma. Na albumu se kao gosti pojavljuju i Zoran Marinković iz grupe „Bjesovi“ u pesmi „Pomozi mi“ i Nikola Vranjković, bivši član grupe „Block Out“ i sada samostalni pevač, u spotu za pesmu „Crno sunce“. Album je izdala diskografska kuća „Mascom records“.

Ovaj koncert predstavlja priliku da bend sa Nišlijama proslavi i 30 godina od osnivanja pa će ljubitelji pank-roka u Nišu, pored novih pesama, uživati i u već poznatim hitovima: „Osnovna škola“, „Večna lovišta“, „Ustani i kreni“, "Stampedo", „VIP“, „Aljaska“ i dr.

Najavljujući ovaj koncert frontmen benda Nebojša Simeunović Sabljar ističe da ga za Niš vezuju mnogobrojne lepe uspomene i priseća se koncerta iz 2012. godine kada je publika u klubu Pravnog fakulteta stvorila fenomenalnu atmosferu i članovima benda gotovo da nije dozvolila da završe nastup i siđu sa bine. Kao jedan od možda najboljih nastupa u Nišu on ističe svirku, pre mnogo godina, na tvrđavi kada je „Dža ili Bu“ nastupila pre „Partibrejkersa“. Ovaj bend ima vernu publiku u Nišu što pokazuje i činjenica da su, izuzev Beograda, najviše koncerata održali upravo u ovom gradu. Svoj prethodni nastup pred niškom publikom bend je imao u martu prošle godine u klubu „Black stage“.

D_a_ili_Bu_slika_sa_koncerta.jpg

FOTO: Dža ili Bu

Karte za ovaj koncert u pretprodaji koštaju 400 dinara, dok će na dan koncerta njihova cena biti 500 dinara. Mogu se kupiti u muzičkim radnjama „Energy music shop“, „CD Sound shop“ u Novom podzemnom prolazu i pivnicama „Ministarstvo“ i „Nemir“.

„Dža ili Bu“ je osnovan 01. maja 1987. godine u Beogradu, a prvu postavu činili su: ritam gitarista Nebojša Simeunović Sabljar, Stojan Radičević Lole – vokal i gitarista, Duško Milojević – bas i Dejan Milojević – Kid – bubnjevi, svi stanovnici iste ulice. Povodom 3 decenije rada u planu je box izdanje svih albuma na 6 diskova kao i „Best of“ album.

Marija Milanović