Fes' in Sedamdes': Posetite humanitarni festival u Beogradu
Promo (Facebook)

#FES2k19, tj. peti Fes' in Sedamdes', manifestacija je edukativnog i humanitarnog karaktera. Ove godine će se održati 31. avgusta od 18h u parku kod zgrade u ulici Jurija Gagarina 137 u novobeogradskom Bloku 70. 

Organzatori, članovi Udruženja multimedijalnih umetnika „Digins”, najavljuju dobru zabavu uz bogat muzički program. Osim toga, posetioci će moći da uživaju u sladoledima „Crna ovca”, a za najmlađe će se održavati brojne edukativne i zabavne radionice.

Ulaz na #FES2k19 je besplatan, ali se i ove godine nastavlja saradnja sa fondacijom „Podrži život”, te će svi posetioci moći da doniraju novac za obolelu decu u zapečaćene kutije, koje čuvaju volonteri. Za donatore su spremljeni pokloni i iznenađenja.

O festivalu i ovogodišnjem programu smo razgovarali sa Nikolom Radoševićem, jednim od osnivača.

Promo
Promo

Zdravo, Nikola. Za početak, koji je bio motiv za stvaranje ovog festivala i zašto ste odabrali baš Blok 70 kao lokaciju?


Blok 70 je kraj u kom sam odrastao i stvorio najlepša sećanja. Nakon završene osnovne škole, želja mi je bila da nastavim okupljanje društva, jer je to period kada svako odlazi svojim putem, ali to je preraslo u nešto zaista veće. Od samog početka festival je humanitarnog karaktera.

Koliko se od prvog puta promenio proces organizovanja festivala?


Prvi festival organizovao sam sa svojih 16 godina. Redosled organizovanja je  ostao isti, ali su se pristup organizaciji i vidici, zaista, promenili. Sve je to iskustvo. Tim se proširio i nosi naziv #WeAreFes. Od ove godine uključeno je oko 30 volontera sa kojima širimo i gradimo festival dalje.

Da li od samog početka sarađujete sa fondacijom „Podrži život”?

Na samom početku je moto festivala bio ukidanje uske povezanosti elektronske muzike sa narkoticima. S tim u vezi, prve dve godine novac je doniran Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti „Drajzerova”. Nakon toga, počinje saradnja sa fondacijom „Podrži život”, koja traje i dalje. Sav novac prikupljen na ovogodišnjem festivalu biće doniran najmlađima, kojima je pomoć najpotrebnija.

Promo
Promo

Šta možete da nam kažete o ovogodišnjem programu? Ko će nastupati?

Ovogodišnji program je raznovrtsan. Kao i svake godine, očekujemo posebnu energiju i neverovatnu atmosferu. Izvođači koji će ove godine upotpuniti veče 31. avgusta su Alpha Beats, Flexx b2b VAHN, Erick Kasell b2b Diamond Mark, Danijel Čehranov, Milhouse i Doctor Repulsor (priznajem, ovo na kraju sam ja).

Da li planirate da u budućnosti održavate festival u istom maniru ili možda promenite/ubacite još neki muzički žanr?

Planovi za budućnost su veliki. Okupili smo tim kreativnih mladih ljudi sa kojima ćemo osmišljavati dalji razvitak festivala, a u planu su nam razne kulturne aktivnosti. Sve to možete pratiti na našem Instagramu i Fejsbuku.

Vidimo se 31. avgusta u Bloku 70  da proslavimo mali jubilej i igrom „podržimo život”.