„Filmski susreti” u Nišu
Pexels

Publika i gosti će imati priliku da pogledaju više od 20 filmova među kojima su film Miloša Avramovića Južni vetar”, film  „Izgrednici”  Dejana Zečevića, „Prokleti pasDragana Pešikana, „Patuljci sa naslovnih strana Milorada Milinkovića, ljubavna drama „Granice kiše” u režiji Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara. Za najmladje će biti prikazana dva filma:  „Zlogonje Raška Miljkovića i „O bubicma i herojima Petra Pašića.


Čelične ratnice” u režiji Jelene Mile, dokumentarac Milana Gogića, „Zatvorska molitva”, zatim „Ministarstvo ljubavi” biće prikazani u okviru kino programa kako je odlučeno na konferenciji za novinare. 


Program će upotpuniti i prva epizoda domaće serije „Koreni”, rađena po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, dokumentarno-muzički film „Moj život je mjuzikl Desimira Stanojevića i dokumentarac „Neprilagođeni filmski grof” u režiji Radoslava Stanišića.


Prilikom otvaranja ove svečanosti, biće uručena nagrada „Pavle Vuisić” za životno delo, a ovogodišnji dobitnik je Radoš Bajić.


Pobedniku će za najbolji film biti uručena nagrada od 350.000 dinara. Biće uručena i nagrada za izuzetnu ulogu u iznosu od 180.000 dinara, a nagrade za epizodnu ulogu i debitanta su 120.000 dinara.


Ulaznice za ceo festival mogu se kupiti po ceni od 2.000 dinara u knjižari NKC-a ili ispred bioskopa „Vilingrad”. Pojedinačne ulaznice moguće je nabaviti na dan otvaranja festivala u iznosu od 400 dinara.