Filokafe u Beogradu: Ko sam sve ja?

Da li ste vi nečije dete? Nečiji supružnik? Emotivni partner? Nečiji saradnik? Da li ste vi nečiji prijatelj? Da li ste vi učenik, stručnjak u nekoj oblasti, radnik? Možda ste duhovita osoba puna nadanja i ambicija?

Šta ste vi u slučaju da sve to izgubite? I dalje ste nešto. Mada, šta je to nešto? Izgleda da identitet nestaje, a društvene uloge i delovi ličnosti mogu da se menjaju i smenjuju.

Šta određuje moj identitet?

Da li je to moja samosvest, moje sećanje, moja odluka da se samoodredim ili nešto što mi je nametnuto? Možda nešto sasvim deseto!? Hajde zajedno to da proanaliziramo na martovskom filokafeu u Beogradu na temu ,,Ko sam sve ja?" u organizaciji Srpskog udruženja za filozofsku praksu (SPPA). Kroz analizu ličnog identiteta bavićemo se pitanjima:

- Koja je razlika između ličnosti i identiteta?
- Kako se razvija ličnost?
- Šta je u meni promenljivo, a šta je postojano?
- Šta izaziva promene u mom ,,ja"?
- Kako ja doživljavam sebe i da li se to razlikuje od onog kako me drugi doživljavaju?
- Na kraju svega, ko sam ja?

Filokafe će koordinirati stručni saradnici pri SPPA, master filozof Marija Mitrovanov i sociolog Nemanja Đikanović.

Prijavljivanje učešća:

Martovski filokafe ,,Ko sam sve ja?" zakazan je za subotu, 18. mart od 12.00h do 15.00h u Organic artu u Drinčićevoj 17.

Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je da svoje prisustvo potvrdite mejlom na office@etika.edu.rs uz naznaku da se prijavljujete za filokafe u Beogradu.

Kotizacija je 700 dinara i uključuje tri sata učešća u filokafeu, materijal za rad, rad sa stručnim koordinatorima i dva topla napitka po izboru.