„Final four“ Evrolige 2018. zasluženo u Beogradu!
Euroleague

Kampanja da se završnica turnira Evrolige organizuje u Beogradu je počela još 2014. godine, kada su gradske vlasti, ali i mnoga velika imena iz domaće košarke, poput Miloša Teodosića, urgirale kod čelnika ovog takmičenja, da je Beograd zaslužio da organizuje ovakav događaj.


Prvi argument je naravno bila činjenica da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja u svetu kad je u pitanju ovaj sport. Takođe, u Beogradu su nastali mnogi timovi koji cu oduvek bili uspešni u ovom takmičenju, pre svega Crvena Zvezda, ali i Partizan, koji je jednom prilikom i bio šampion.


Da srpska istorija u košarci nije jedini argument za ovu čast, činjenica je da kapacitet Kombank Arene od 18 hiljada mesta obezbeđuje mogućnost najveće posete ovom događaju u 21. veku. Oko 80% kapaciteta Kombank Arene će biti otvoreno za javnost. Kvalifikovanim timovima za završnicu turnira će biti obezbeđeno po 800 karata, za njihove najvernije navijače. Ostalih 20% kapaciteta je rezervisano za medije i sponzore.


Kad je u pitanju Kombank Arena, postoji već pozitivno iskustvo jer se u njoj održalo takmičenje „EuroBasket“ 2005. godine. Takođe, uspesi domaćih klubova u ovom takmičenju, ali i strast domaće publike kada je u pitanju košarka, značajno su uticali na ljude u vrhu najprestižnijeg evropskog takmičenja u košarci.


Postoji i nada da će Srbija imati i predstavnika na završnici!

Getty Images
Getty Images

Karte su u prodaji od 26. septembra 2017. godine, a u zavisnosti od kategorije cene karata za sve četiri utakmice će se kretati od 13 do 65 hiljada dinara. Više informacija na sajtu.