Gramatik: Izradio je svoj stil i pravac u svetu muzike
Blender

Svetski poznati slovenački muzičar i producent Gramatik, u okviru dvomesečne evropske jesenje turneje RE: COIL Tour LIVE predstaviće se po prvi put beogradskoj publici 23. novembra u Belexpocentru.


Na ovoj turneji predstaviće novi EP Re: Coil Part izdat 20. oktobra koji sadrži šest numera i koji je karakterističan za njegov stil: gitaru, duboke bas linije i prepoznatljiv dizajn zvuka.


Gramatik je tokom svog detinjstva, pod uticajem hip hopa i različitih žanrova elektronske muzike, izradio svoj stil i pravac u svetu muzike koji ga je izdvojio u moru muzičara i doneo mu svetsku popularnost, kao i nominaciju za evropsku MTV nagradu.

Blender
Blender

Zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom 2008. godine, Gramatik se preselio u Njujork gde je do sada izdao devet studijskih albuma, veliki broj singlova, četiri EP-a, i dosta remiksa, dok je 2013. godine osnovao sopstvenu izdavačku kuću Lowtemp Recordings koja sarađuje sa umetnicima širom sveta.


Njegovi najznačajniji albumi su The Age of Reason koji je izdao 2014. godine i album koji je izdao 2016. godine pod nazivom Epigram.


Večeri kada će Gramatik nastupiti, publika će imati priliku da čuje i projekat devetočlanog benda Gramophonedzie Live Experience, nastalog 2014. godine, koji okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije.


Pored DJ-a, zastupljeni su i zvukovi gitare, bubnja, saksofona i klavijature.


Karte za nastup Gramatika, u produkciji Blendera, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem prodajne mreže GigStixa.