Ispratite staru godinu uz „Brkove“

FOTO: Srangefear

„Brkovi” postoje od 2004. godine i do sada su izdali šest albuma. Grupa je nastala raspadom bendova „Antifrik“ i „Abrakha-dub-r“, a u to vreme pevač grupe bio je Igor Flajhara Giga, koji grupu napušta 2006. godine, a na njegovo mesto dolazi sadašnji pevač Šemso 69.

„Brkov“i su jedinstveni po mnogo čemu na regionalnoj muzičkoj sceni. Uspeli su da u svojoj muzici povežu naizgled nespojive žanrove. Tvrdi punk-rock muzički zvuk ukombinovali su sa ljubavnim, duhovitim tekstovima turbo folk stila. Iako su njihovi tekstovi i način pevanja nastali kao parodija na turbofolk muziku njihovu publiku jednim delom čine upravo ljubitelji tog muzičkog žanra. Zbog toga tvrde da je njihova publika mešovita i da se takva skupina pankera, rokera, metalaca i turbofolkera može naći samo na njihovim koncertima. Najnoviji album, pod nazivom „Torzo Dade Topića“, promovisali su prošle godine širom regiona, a promocija je počela upravo u Beogradu gde su „Brkovi“ napunili Halu Sportova i svojoj publici priredili nezaboravan koncert.

„Veoma se radujemo koncertu u Beogradu jer je to grad u kojem smo imali verovatno najbolje koncerte u karijeri. Sasvim sigurno, to je grad u kojem smo ove godine imali jedan od najvećih koncerata u životu. To su sve razlozi zbog kojih se u Beogradu osećamo kao kod kuće“, poručuju iz ovog benda.

Brkovi.jpg

Foto: Srangefear

Posebni su i po tome što još uvek nemaju potpisan ugovor ni sa jednom izdavačkom kućom u želji da publika besplatno uživa u njihovoj muzici, stoga se svi albumi u potpunosti mogu preuzeti sa njihove zvanične web stranice. „Brkove“ često upoređuju sa bendovima „Vatreni poljubac“ i „Nervozni poštar“, a još jedna grupa koja im je srodna je „Pero Defformero“, a pevač te grupe Goran Biševac-Biške biće gost na beogradskom koncertu i zajedno sa „Brkovima“ zabaviće publiku. Oni koji cene punk-rock zvuk uživaće uz „Goatmare & The HellSpades“, koji sa svojim nesvakidašnjim, morbidnim i duhovitim tekstovima predstavljaju nešto novo i drugačije na našim prostorima, a „Skordisci“, kao relativno mlad bend ali već dobro poznat beogradskoj publici, obećavaju odličnu zabavu uz irsku muziku na koju publika neće moći da ostane ravnodušna.

„Pozivamo publiku da nam se pridruži u što većem broju i da nam svima zajedno još jedan beogradski koncert ostane u nezaboravnom sećanju. Iza nas je uspešna godina i ispratićemo je na veseo način“, za kraj poručuju „Brkovi“.

Ulaznice za koncert „Brkova“ nalaze se u prodaji po ceni od 1000 dinara.

Dragana je student žurnalistike, uživa u dobrim knjigama, muzici i šalama Vudi Alena.