Beograd: Posetite izložbu Barbare Morel!
Pixabay

Na izložbi će biti predstavljene fotografije kosmičke bezvremenosti (antivremena- onog vremena „pre” ili „posle”) u kojem se kreću oblici koji nagoveštavaju floralne ili embrionalne forme. Sve fotografije koje će biti predstavljene, nastale su u prethodnoj 2018. godine


Slike su rađene uljanim bojama ili akrilom na platnu. Sadržaj na platnu inspirisan je prikazima kružne amorfne forme, nalik na plod, a već sledećeg trenutka podsećaju na kosmičke promene, život zvezda ili život organa unutar utrobe. Fotografije pozivaju posmatrače da puste maštu na volju, da uz pomoć nje dovrši nagovešten oblik.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Svaka fotografija predstavlja neku vrstu ličnog koda, likovnog jezika, u kojima je sve pod znakom pitanja i neotkrivenog značenja. Sve je u formi simbola koji kroz religioznu prizmu predstavlja intiman duhovni svet, a kako ćemo mi doživeti fotografiju zavisi upravo od nas samih.

Barbara Morel

Barbara je mlada umetnica iz Beograda. Završila je srednju umetničku školu za mašinstvo i umetničke zanate, odsek konzervacija i restauracija umetničkih predmeta. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije. Imala je priliku da svoj talenat predstavi publici na brojnim izložbama i projektima kako u zemlji tako i u inostranstvu. 

Želite li da zakoračite u imaginarni trenutak, krenete na putovanje kroz maštu, odlutate i doživite nove emocije? Dođite na Barbarinu izložbu!

Izvor: Facebook