Jam session povodom Međunarodnog dana džeza
Freepik

Inicijativa je potekla od nezavisne grupe džez muzičara. Crawl predstavlja kretanje publike na više lokala tokom noći. Cilj ovog festivala jeste da stimuliše lokalnu džez scenu i da obožavaoci, zaista, osete džez na pravi način. Takođe, ideja je da se džez vrati u svoje prirodno okruženje, tačnije, izbavi iz koncertnih dvorana. Pored toga, to objedinjuje ples, fotografiju i edukaciju. Ovaj dan se obeležava svake godine širom sveta, a kod nas je ovo treća godina. Očekuje se mnogo više posetioca iz inostranstva. freepik
freepik

Ove godine, učestvuju klubovi: Das Boot, Strogi Centar, Klub književnika, Berliner i Jazz bašta. Ukupan broj muzičara različitih generacija je 25, a između ostalih, nastupiće: Miloš Krsić, Aleksandar Jaćimović, Marko Đorđević, Uroš Stamenković, Veljko Vujčić, Ljuba Paunić, Luka Ignjatović, Dragan Milovanović. Priključiće im se i gošća iz inostranstva, Anna Lauvergnac.


Biće ovo veliki celovečernji jam session, tako da, crawleri (publiko), pozvani ste da tokom iste večeri posetite što više koncerata na različitim lokacijama.


Ulaz je besplatan.


Izvor: City magazine