Jubilarno deseto izvođenje predstave „Zajednički stan”
Artisti

„Zajednički stan” spada u kultne predstave domaćeg pozorišta. U izvedbi tadašnjeg Humorističkog pozorišta na Terazijama bila je jedna od najpopularnijih komedija 60-ih godina, a poznato je da je i legendarni Miodrag Petrović – Čkalja u njoj odigrao jednu od svojih prvih uloga. Kako je tema zajedničkog stana, u neku ruku, aktuelna i danas, posetiocima će biti zanimljivo da vide kako su se snašli Pepi, naša tetka Pola i ostali akteri.

Artisti
Artisti

Predstava po tekstu Dragutina Dobričanina – Gute govori o životima studenta, gospođe i njene nećake, skladne porodice i jednog mladog čoveka. Nadajući se da će, kako sami kažu, pronaći „svoju kućicu i svoj mir” akteri se doseljavaju u isti poluzavršeni stan, što vodi daljem zapletu ovog komada.


Pozorišna trupa „Artisti”, koja izvodi ovu predstavu, je društvo svestranih umetnika koji su se okupili sa ciljem da se bave pozorišnim stvaralaštvom i da podstaknu kulturni aktivizam. Članovi ansambla su već afirmisani glumci u renomiranim amaterskim pozorištima, a osim umetničkog izraza, imali su priliku da se bave i aktivnostima vezanim za organizaciju kulturno-umetničkih društava.


Predstava „Zajednički stan” biće izvedena 12. novembra sa početkom u 20 časova na sceni „Akademije 28”, a karte po ceni od 300 dinara dostupne su na biletarnici pozorišta.