Karavan Uhvati film nastavlja put!

Foto: Danas

Publika širom Srbije, moći će da pogleda filmove o samostalnosti osoba sa invaliditetom, njihovom učešću u sportu i umetnosti, problemima personalne asistencije, ali i o temama o kojima se ređe govori u javnosti: partnerski odnosi i seksualnosti osoba sa invaliditetom. Projekcije su besplatne za posetioce.

Sledeća stanica karavana je Kraljevo. U petak, 2. decembra, sa početkom od 18h u Narodnoj biblioteci Stefan Prvovenčani u Kraljevu biće prikazana najkvalitetnija ostvarenja Festivala. Saradnici Parnasa u organizaciji ovog događaja su Kreativna radionica Kraljevo i Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva.

Zatim će se karavan zaustaviti u Užicu. Projekcije filmova koji su ostavili najveći utisak na publiku i žiri, biće prikazane u subotu, 3. decembra, sa početkom od 19h u Gradskom kulturnom centru Užice. Filmski karavan Uhvati film u Užicu realizuje KAO Parnas iz Novog Sada i Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize Užice.

EU%20OM.gif

Karavan putovanje završava u Valjevu. U okviru Festivala dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom, u nedelju, 4. decembra od 18h, u Centru za kulturu Valjevo. Valjevci će imati priliku da uživaju u najuspešnijim filmovima na temu invalidnosti. Filmski karavan Uhvati film u Valjevu realizuje organizator Festivala KAO Parnas iz Novog Sada u saradnji sa Društvom za cerebralnu paralizu Valjevo.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Ove godine prikazano je ukupno 35 filmova iz preko 21 zemlje sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Pročitajte i:

Koncert Jinx-a u Magacinu Depo!
Besplatna radionica web programiranja za devojke
Besplatna radionica web programiranja za devojke