Ko otvara pozorište u Svilajncu?

Foto: Glumci u predstavi "Novogodišnja čarolija"/ Maska

Mladen Miljković, diplomirani glumac u klasi čuvenog Dejana Cicmilovića, osnovao je pre više godina u svom rodnom mestu Kušiljevu Dramski studio „Maska”. Studio je radio sa decom i imao je veliki broj predstava. Međutim, Mladen je shvatio da dramski studio ipak treba da preraste u pozorište i da u Svilajncu ima mnogo mladih talenata.

786795_orig.jpg

Foto: Mladen Miljković

Njegova pozorišna ekipa za Novu godinu je bila Deda Mraz deci sa društvene margine, za koju je igrajući predstavu Novogodišnja čarolija prikupila veliku količinu slatkiša. To je bio projekat koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, a cilj je bio da publika umesto kupovine karata donosi slatkiše.

Mladena smo zatekli u pripremi za otvaranje pozorišta i zamolili ga da za iSerbia kaže nešto više o ovoj kreativnoj ideji.

EU%20OM.gif

„Otvaranje Omladinsko - amaterskog pozorišta zakazano je za 1.02.2016. godine u prostorijama Kancelarije za mlade u Svilajncu. Audicije će biti održane 6. i 7. februara, a ja pozivam decu od pet do 15 godina da dođu od 12.00, a kandidate od 15 do 60 godina da dođu od 13.00. Dobrodošli su svi kreativni ljudi. Za audiciju je potrebno pripremiti imitaciju ili recitaciju", kaže on.

dor.jpg

Foto: Anđela Milosavljević i Mladen Miljković/ Maska

Mladen nam je otkrio da je prva premijera prve predstave pozorišta Povratak u Oz mladog pesnika i pisca Stefana Lazarevića u aprilu i da će glavnu ulogu u predstavi igrati Anđela Milosavljević, koja je igrala u nekoliko predstava Dramskog studija “Maska”. Premijera druge predstave/drame je u junu, ali to nije sve: on najavljuje i neke profesionalne novine.

„Mogu da najavim saradnju sa stručnim ljudima iz oblasti kulture i pozorišta, reditelji, muzičari, scenografi... Zahvalio bih se opštini Svilajnac, našim prijateljima koji su nam omogućili otvaranje pozorišta. Zahvaljujući uređenosti i lepoti varoši mi možemo da kulturološki obrazujemo i edukujemo decu u oblasti pozorišta i glume", izjavio je Mladen.


Marko, večiti borac za kreativnu slobodu reči i folklorne tradicije!

Pročitajte i:

Umetnici i Iserbia oduševili posetioce!
Tinka:Često zaboravljamo biti ljudi
Queen-najveći rok bend ikada!