Beograd: Koncert Nikole Vranjkovića
Foto: Nemanja Đorđević

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda „Block Out“. Njegov prvi samostalni album „Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album „Bremeplov” (2014) i dvostruki album „Veronautika” u novembru 2017. godine.


Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album „Veronautika” je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album prošle godine. Pre nekoliko meseci Nikola Vranjković je dobio i nagradu „Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

„Rešili smo da tradicionalni decembarski koncert preselimo u veći prostor, da sviramo na malo većoj bini nego prethodnih godina. Siguran sam da će to prijati i bendu i publici”, rekao je Nikola Vranjković.

Uz Nikolu Vranjkovića, na koncertu u „Kombank” dvorani nastupiće i sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.


Karte za koncert su dostupne na blagajni „Kombank” dvorane i na prodajnim mestima Eventima.


Izvor: Facebook event