Počinje koncertna turneja „Le Tour de Sax“ širom Srbije
Foto: Goran Zlatković

Koncertna turneja „Le Tour de Sax“ ima za cilj da publici širom Srbije nizom koncerata dočara magični zvuk saksofona. Osim koncerata, značajan segment turneje „Le Tour de Sax“ je edukacija mladih saksofonista izvan Beograda. 


Partneri festivala, kulturni centri i muzičke škole širom Srbije koji će ugostiti „Le Tour de Sax“ daće puni doprinos razvitku projekta kroz organizovanje susreta sa francuskim umetnicima u cilju razvoja kulturne medijacije i diversifikacije publike festivala. 

Le tour de Sax
Le tour de Sax

Predstavljamo vam renomirane muzičare

Ivan Aleksijević je član „Big Benda“ od 1997. godine. Sarađivao je sa mnogim renomiranim umetnicima domaće i svetske džez scene, među kojima su Duško Gojković, Jo Miković, Randy Brecker, Ack Van Royen i mnogi drugi. Ivan Aleksijević svira i u manjim sastavima kao što su „Balkumba Tribe“,„Ex Tempore Orchestra“, „Rambo Amadeus Band“ sa kojim nastupa na festivalima širom Evrope. Takođe radi i kao studijski muzičar i piše muziku za pozorište, film i televiziju. Živi u Pančevu, ne zato što mora, nego zato što voli.


Nakon nominacije za „Victoires du Jazz“  2013. godine sa prvim albumom „Brother Stoon“ , Batist Erben je snimao sa muzičarima kao što su Keit Braun, Aldo Romano, Esit Esit i Džef Tejn Vots.. Među poznatim umetnicima sa kojima svira i nastupa širom sveta su: Glen Feris, Alan Žan-Mari, Ralf Bouven, Donald Braun, Keni Geret, Žan Tusan, Mark Gros i mnogi drugiTrenutno prati Šarla Aznavura. Rođen je u Šartru, učio je da svira saksofon kod Žan-Luj Munijera, a zatim džez kod Žilijena Loro, Žan-Žaka Rulmana i Žan-Šarla Rišara