Kragujevac: 3. Šumadijski internacionalni filmski festival
Pixabay

Ovo će biti treća godina festivala, a prikazivaće se filmovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Austrije, Francuske, Grčke, Danske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Pored filmova, posetioci će imati priliku da učestvuju na različitim radionicama i da prisustvuju predavanjima na temu filma.


Festival će svečano otvoriti pobednik 46. FEST-a, srpski film „Ederlezi Rising“ reditelja Lazara Bodrože. Glavni program festivala u okviru koga je 11 dugometražnih filmova prikazivaće se u Pozorištu za decu, a program kratkog metra „Nacionalna klasa“ sa osam filmova publika će moći da pogleda tokom dva festivalska dana, u petak i subotu, u Domu omladine.


Filmovi iz obe takmičarske selekcije će biti u konkurenciji za Nagradu publike Kragujevca, koju dodeljuju posetioci festivala nakon glasanja posle održanih projekcija. Ulaznice koštaju 200 dinara po danu i važe za sve projekcije tog dana. Mogu se kupiti u kafeima Oblomov i Tango, kao i na biletarnici Pozorišta za decu, sat vremena pre prve projekcije.


Više o programu festivala možete pronaći klinkom na link.


Izvor: trecisvijet.com