Laibach i Zabiela vas pozivaju na Lovefest!

FOTO: Lovefest

Laibach se na Lovefest-u zagreva za Severnu Koreju

Kultni Laibach, jedan od najkontroverznijih svetskih bendova (uglavnom zbog svojih propagandnih manifesta i totalitarnih izjava), otvoriće program Jack Live Stage-a 6. avgusta, prvog dana Lovefesta. Festival ljubavi ujedno će biti i zagrevanje za istorijski nastup u Severnoj Koreji koji ih očekuje sredinom avgusta i time će postati prvi inostrani rok bend koji je održao nastup u ovoj zemlji. O njihovom kvalitetu govori i činjenica da je nemačka grupa Ramštajn od njih pozajmila recept za jedinstven koncept, nastup i muziku. Specifična scenografija i audio-vizuelni nastup, po kome je ova grupa poznata, neće izostati ni na festivalu ljubavi. Legendarni bend će se prvi put naći u Vrnjačkoj Banji, a kako i sami navode, osim hitova će doneti i pesme o ljubavi stare gotovo koliko i njihov bend.

„Sve naše numere su o ljubavi, a pesmu, koja definiše samu ljubav, napravili smo već 1984. godine i objavljena je na singlu za Cherry Red Records, pa na albumu Nova Akropola, a njen naslov je „Die Liebe ist die größte Kraft, die alle schafft“. Najnoviji video, kojeg ćemo uskoro lansirati se zove „We are Millions and Millions are One“ govori izričito o ljubavi. Šta je ljubav? Tko bi to znao...“, izjavio je Ivan Novak, član grupe Laibach.

Laibach_2.jpg

Lovefest

Jedan od najlepših di-džejeva Lovefest-a, Zabiela, slavi rođendan na festivalu

James Zabiela, jedan od najpopularnijih i najenergičnijih di-džejeva današnjice 8. avgusta na vatrenoj bini Lovefesta u Vrnjačkoj Banji proslaviće svoj rođendan zajedno sa više desetina hiljada fanova. Inače, James Zabiela je bio imenovan za jednog od pet najlepših di-džejeva festivala, upravo zbog svoje plave kose i baby face-a. Dok miksuje, uvek podseća sebe da treba da se opusti, pa tada pogleda u publiku i osmehne se, a kako kaže, ponekada mu se posreći, pa mu i publika uzvrati osmehom. Za svoj prošlogodišnji nastup na festivalu ljubavi, Zabiela i sam kaže da mu je bio najbolji u godini i da uvek jedva čeka da se vrati na magično ostrvo ljubavi.

Lovefest je za mene poseban zbog jedinstvene atmosfere pravog letnjeg festivala, ali i zbog još jedne veoma bitne stvari – održava se za moj rođendan. Moj nastup na Lovefest-u je bio najbolji nastup čitave prošle godine, toliko zapanjujućih ljudi u neverovatnom okruženju. Čast mi je da ponovo budem deo toga i jedva čekam da 8. avgusta ponovo đuskamo zajedno!“, sa oduševljenjem je govorio Zabiela.

James_Zabiela.jpg

FOTO: Lovefest

Svi izvođači obećavaju odličan provod i ludovanje do jutra, a sada je na nama da sa dugačke liste izvođača izaberemo čije nastupe ćemo slušati na ovogodišnjem festivalu ljubavi. Lovefest je objavio satnicu za sve tri muzičke bine u okviru noćnog programa, kao i raspored nastupa izvođača na novom H2O Stage-u, gde će se u nedelju 9. avgusta najvećom jutarnjom žurkom završiti deveto izdanje jednog od najboljih evropskih festivala.

Dobro istražite satnicu koju smo vam prikazali u prethotnom tekstu i isplanirajte koga ćete sve slušati, pa se vidimo na Lovefest-u!