Laušević se vraća na pozorišne daske!
Oficijelna stranica Žarka Lauševića

Laušević će se posle više od dve decenije odsustvovanja sa scene, na pozorišne daske vratiti ulogom oca u kultnom komadu Uglješe Šajtinca


Pre njega ovu ulogu je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta tumačio Josif Tatić, a nakon njegove smrti Miša Janketić, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao da učestvuje u turneji po Severnoj Americi, piše list „Večernje novosti“.


Predstavu koja govori o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu sa najboljim prijateljima režirala je Aleks Čizholm. Predstava je osvajala i nagrade, uključujući tri Sterijine - Uglješi Šajtincu za najbolju novu dramu, Nebojši Glogovcu i Goranu Šušljiku za glumu. Žarko Laušević će se na turneji priključiti kolegama Vojinu Ćetkoviću, Damjanu Kecojeviću i Tijani Čurović.


Turneja je počela u petak 15. septembra u Kanadskom gradu Kičeneru, a sledećih dana imala je dva izvođenja u Torontu, i jedno u Vindzoru. U SAD, planirana su izvođenja 21., 24., 28. i 30. septembra u Njujorku, Vašingtonu, Čikagu i Bostonu.

Žarko Laušević je poslednji put u pozorištu igrao 1993. godine na festivalu Grad teatar u Budvi u Njegoševom „Lažnom caru Šćepanu malom“, gde je tumačio ulogu Dolgorukova