Legendarni Tyree Cooper - prvi put u Beogradu!

U subotu uveče, na „Nema nigde nikog” stejdžu, nastupiće revolucionar haus muzike „Tyree Cooper iz Čikaga, a domaću podršku pružiće mu elektro alternativni dvojac „Idemo na Mars” (MKDSL & Flip) svojim lajv nastupom, eksperimentalni bend „Chorbika” i DJ Kristijan Molnar.


Za muzički izbor na „Nemamo kud” bini biće zaduženi gost iz Berlina Gizzie the Fox, DJ Lule i Mr Cash. Ljubitelji savremenih umetničkih formi, tokom cele večeri, moći će da uživaju u performansu iznenađenja na „Uzalud me budiš u pola šest” pozornici.„Tyree Cooper” iz Čikaga deo je prvog talasa haus izvođača, sa vinilom „I Fear The Night“, za etiketu Underground, iz davne 1986. godine. U karijeri je upisao preko 80 izdanja, za izdavačke kuće kao što su „Dance Mania”, „Ovum”, „Compost i Clone”, ostavivši dubok trag na plesnu scenu današnjice. Rodonačelnik je hip-haus muzičkog pravca i doprineo je njegovoj popularnosti na globalnom nivou, kao i haus muzike.


Pored ranije pomenutog vinila, koji je brzo postao andergraund klasik u Čikagu, usledili su drugi hitovi: „Video Crash“ (1987), „Acid Over“ (1988), „Turn Up The Bass“ (1988/99), „Let's Get Hyped“ (sa Kool Rock Steady, 1989), „Let The Music Take Control“ (1989) i „Hardcore Hip House“ (1989). Nastupao je po celom svetu, na muzičkim događajima i festivalima kao što su: „Glastonbury Festival UK”, „Amsterdam Dance Event”, „Concrete Paris”, „Mona Club Paris”, „Half Baked UK", „Houspitality San Francisco”, „Evil Olive Chicago”.


Gizzie the Fox, kolekcionar vinila i zaljubljenih u iste, jedan je od članova sastava „Samanta Fox”. Rezident je čuvenog berlinskog kluba „Salon Zur wilden Renate”, urednik muzičke emisije „Radio Renate”, , deo kolektiva OYE Records Store-a i polovina dua The Vandelays. Berlinskoj muzičkoj sceni poznat je i po serijalu žurki Whiskey Tango Foxtroitt, koje vodi sa Jean-Daniel Tomor-om. 

Ulaznice za SUPAnova žurku nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix po ceni od 700 dinara.