Marija Šerifović u „Sava Centru” - šesti put!
savacentar.net

Serijal koncerata pod nazivom  „Druga strana ploče” posvećen je, prvenstveno, pesmama i Marijinim kolegama koji su imali uticaja na njenu karijeru, i od kojih je, kako je sama istakla, nešto naučila. Sam po sebi, ovaj ciklus koncerata je specifičan, jer Marija do sada nije radila koncerte na kojima je pevala ovoliko pesama drugih izvođača. Očigledno je potražnja bila više nego velika kada je pet koncerata rasprodato za tili ćas, pa je zakazan i šesti, za koji je ostalo još vrlo malo karata.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

O atmosferi na koncertima pričalo se danima. Kako Marija najviše voli da nastupa u Sava Centru, „zbog specifične atmosfere i bliskosti sa publikom”, tako je i sala bila premala da primi sve koji su želeli da prisustvuju koncertu.  Marija je veliki profesionalac i ima sjajnu komunikaciju sa publikom. Dokaz više je „đuskanje” već nakon par pesama. Gotovo je i nemoguće tako energičan nastup pratiti sedeći skrštenih ruku.


Specijalan gost koncerta bila je Ivana Peters ( ex „Negativ” ), što je bilo veliko iznenađenje obzirom da Ivana retko nastupa. Iako je otpevala svega par pesama, publika je bila više nego oduševljena.


Privatna arhiva
Privatna arhiva

Poseban momenat na koncertu je ipak bio posvećen preminulom Šabanu Šauliću, čiju je pesmu „Žal” Marija otpevala njemu u čast. Pevala je i publika, i plakala zajedno sa Marijom.


Nizale su se pesme... Kvin, Adel, Aerosmit, Vitni Hjuston, Toše Proeski, Luis, Šaban, Silvana, Vesna Zmijanac...samo su neki od izvođača čije pesme su se čule na koncertu. Prštalo je na sve strane, što od energije na bini, što od one među publikom. U jednom trenutku je Marija pozvala bračni par iz publike da joj se pridruži na sceni i otpleše uz jednu romantičnu melodiju.

Kako su se pesme nizale, tako je atmosfera postajala sve „vrelija”. Zato je prosto bilo nemoguće izostaviti „prvu stranu ploče”, pa je Marija publiku počastila sa nekoliko svojih pesama.


Do kraja koncerta gotovo da niko nije sedeo. Đuskalo se kao u kafani. Atmosfera više nego opuštena, što dodatno pokazuje koliko je Marija veliki profesionalac, i koliko je publika voli.


Ceo spektakl upotpunio je bend i prateći vokali, kao i dva video bima na kojima je prenošena atmosfera sa bine i iz sale.


Privatna arhiva
Privatna arhiva

Bitno je napomenuti, da je sav novac od prvog koncerta poklonjen u humanitarne svrhe za žene obolele od karcinoma dojke.


Na kraju možemo samo zaključiti da ako je sudeći po prvom koncertu, uopšte ne čudi što su rasprodata i naredna četiri. Kako u „Sava Centru” naglašavaju, potražnja za šesti koncert je takođe velika, tako da ne bi bilo loše da požurite. Ono što je sigurno je garantovano dobar provod i sjajna atmosfera.


Privatna arhiva
Privatna arhiva