Mocartovo proleće na Kolarcu

Svi zainteresovani imaće priliku da čuju nesvakidašnji izbor Mocartovih najraznovrsnijih dela u izvođenju solistkinje Minke Popović i horniste Mihajla Bulajića, a pod dirigentskom palicom Siniše Markovića.


Minka Popović je rođena 1988. godine. Svirala je na brojnim scenama širom Srbije, ali i u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Grčkoj i mnogim drugim evropskim državama. Pored solističkih angažmana, aktivno nastupa i sa različitim kamernim ansamblima


Mihajlo Bulajić je rođen 1986. godine, a već sa deset godina je počeo da svira hornu. Od 2010. je u Sloveniji, gde radi u simfonijskom orkestru RTV Slovenija kao solo hornista. Aktivan je kao solista, kamerni i orkestarski muzičar.


Siniša Marković je rođen 1976. godine u Sarajevu. U ulozi šefa dirigenta Omladinskog simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope, ostvario je nekoliko uspešnih koncerata i turneja na prostoru bivše Jugoslavije i jugoistočne Evrope. Dobitnik je priznanja UNICEF, a nastupao je u državama širom Evrope.


Peti po redu koncert „Hybercube“ koncertne sezone rezervisan je za Mocartova dela, a do kraja sezone ostaje još jedan koncert koji će se održati u maju. Pre koncerta organizovaće se i gerilske promotivne akcije, kao što je klasična muzika u tramvaju koji će se voziti sutra od 12 časova, a sve sa ciljem promocije klasične muzike.