„Mortal Kombat“ u Barutani!

FOTO: Facebook


Beogradski bend Mortal Kombat održaće tradicionalni „Antievrovizijski koncert“, osmi po redu, u Barutani, u subotu, 13. maja. Pre godinu dana je ovaj bend prvi put zakazao koncert na Beogradskoj tvrđavi, ali su zbog loših vremenskih uslova morali da se premeste na rezervnu lokaciju – u Magacin Depo, gde se okupilo više od 1500 ljudi. Međutim, nisu odustali, već su se vratili na Kalemegdan ove godine, kako ističu, u nameri da odbrane čast grada na istom mestu na kojem su to činili naši preci.

Za osmu Antievroviziju, Mortal kombat najavljuju poseban scenski nastup i vizuelni spektakl. Na bini će im se, kao gosti, pridružiti Koalicioni sporazum, Blanquito cojones, kao i gosti iznenađenja.

Mortal Kombat je metal/pank iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo[1]. Mortal Kombat trenutno promoviše svoj treći album od 14 pesama „Besprekorna pobeda”.

Od samog osnivanja, ova grupa okuplja ljude na svirkama u večeri finala Evrovizije i svake godine ima sve više publike. Mortal Kombat neguje tvrđi zvuk, koji predstavlja kombinaciju metala i panka, a celu sliku zaokružuju beskompromisnim stavom i provokativnim tekstovima u kojima se na satiričan način obračunavaju sa svim aspektima modernog društva i okruženja u kojem živimo, pritom ne štedeći apsolutno nikoga. Pre „Besprekorne pobede“ (2016) predstavili su se albumima „Smrtonosna šorka“ (2011) i „Runda 2, udri!” (2013). Takođe, objavili su i DVD sa četvrtog Antievrovizijskog koncerta, održanog 2013. godine.

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.