„Mount Kimbie“ prvi put u Beogradu
Blender

Tokom karijere od jedne decenije, „Mount kimbie“ su objavili tri veoma uspešna albuma, koji su postigli veliki uspeh kod publike i muzičkih kritičara i imali pregršt koncertnih turneja širom sveta, na kojima su utemeljili vodeću poziciju na internacionalnoj elektronskoj sceni.


Njihovi prvi EP-jevi „Maybes“ (2009) i „Sketch on Glass“ (2009) sa žestokim gitarskim riffom i fragmentiranim vokalima promenili su tadašnja pravila dubstep-a, i izdvojili se od svega što se u tom trenutku nudilo u muzičkom svetu, dok su sa prvim albumom „Crooks & Lovers“ (2010) dospeli među sam vrh elektronske muzike.


Mount Kimbie“ odigrali su značajnu ulogu u kreiranju nove forme u elektronskoj muzici. Njihov uticaj proteže se daleko izvan tog pravca, poznati su po unikatnom mešanju žanrova, a na Kalemegdansku tvrđavu donose jednu sasvim drugačiju muzičku dimenziju. Oni će u specijalnom di-džej setu demonstrirati bogatstvo njihovog jedinstvenog zvuka.


Ograničeni kontingent ulaznica je dostupan po promo ceni od 690 dinara na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i Gigs Tix-a.

Izvor: Facebook event