Multimedijalna izložba „ARLEMM muzički karavan“ u Požegi
arlemm.rs

Ova izložba je posle Beograda, Zlatibora, Užica i Čačka stigla i u Požegu. Autor pokretne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a


Umetnički karavan, koji 35 dana putuje po Srbiji pre početka ARLEMM-a, ima za cilj da posetiocima izložbe pruži mogućnost da se upoznaju i osete vrednosti koje ARLEMM neguje. Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima opštine Arilje, na kojima se održavaju aktivnosti: na reci Rzav, ostrvu Uski Vir, crkvenoj porti i Crkvi Svetog Ahilija i Gradskom trgu.


Sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, te radionica i predavanja iz oblasti muzičke kulture, kao i povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti.


U periodu od 26-28. jula održaće se ARLEMM art festival– trodnevni jedinstveni događaj sa kvalitetnim muzičkim programom u umetnički i eko uređenom ambijentu. ARLEMM i ARLEMM art festival će ove godine oplemeniti nastupi velikih zvezda kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Neverne bebe, Ju grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar i mnogi drugi.

 

Izvor: ARLEMM