Muzikon: Počinje koncertna sezona „Hypercube“ u Kolarcu
Facebook

Muzički program sastoji se od šest tematskih koncerata tokom kojih će publika moći da čuje dela poznatih kompozitora. Pored toga u program su uključene i brojne aktivnosti namenjene promociji klasične muzike.


Na prvom koncertu koji je zakazan za 30. novembar u „Kolarčevoj zadužbini“, a nosi naziv „Otvaranje“, publika će čuti dela čuvenih kompozitora Edvarda Griga i Antonina Dvoržaka. Zatim sledi pet tematskih koncerata, Nova Godina, Jazz koncert, Svita, Mocart i 20. vek, koji će obuhvatiti poznate kompozicije Šostakoviča, Geršvina, Baha, Mocarta, Britna i mnogih drugih.


Da će „Hypercube“ pružiti publici nešto drugačiji doživljaj sugeriše nam i sam naziv koncertne sezone koji se odnosi na otvoreno razmišljanje, drugačiji ugao gledanja i nove ideje na polju muzičke umetnosti, a tu su i novi digitalni i tehnološki elementi koji će se primenjivati u okviru koncerata.

Pixabay
Pixabay

Kamerni orkestar „Muzikon“ je multimedijalni i multi žanrovski orkestar koji izvodi klasičnu i kvalitetnu muziku. Članovi orkestra su najbolji mladi muzički profesionalci iz Srbije koji će biti predvođeni inostranim umetničkim rukovodiocima iz vodećih svetskih kamernih orkestara i filharmonija.

Bitan segment koncertne sezone „Hypercube“ jeste i edukacija i razvoj publike. Kroz razne akcije, kampanje, promovisanje koncerata i naglašavanja konteksta i smisla samih kompozicija klasična muzika se približava publici i budućim poštovaocima ove vrste muzike.


„Мuzikon“ najavljuje i brojne goste koji će se naći u programu, a među njima su Miloš Petrović (Bamberg Symphoniker), Jelena Ristić (Royal Concertgebouw, Amsterdam), dirigent Siniša Marković iz Sarajeva (Youth Orchestra of Southeast Europe), Jorg Winkler (Orchestra of the Maggio Musicale Fiorentino), a tu su i brojni gosti iznenađenja. Za poslednji koncert ove sezone očekuju se solistkinja na klaviru, Nataša Penezić i Aleksandar Solunac, prva truba Beogradske filharmonije.


Program:

  • E. Grig: Dve elegične melodije 

  • E. Grig: Gudački kvartet ge-mol 

  • A. Dvoržak: Nokturno za gudački orkestar 

  • A. Dvorak: Serenada za gudače


Komplet karata za „Hypercube” koncertnu sezonu može se nabaviti po promotivnoj ceni od 3850 i 4800 dinara na biletarnici „Kolarčeve zadužbine”, a cena pojedinačnih karata biće 800 i 1000 dinara.