Nemačka hard rock grupa „Scorpions” po prvi put u Beogradu!
YouTube

U više od 50 godina karijere, jedna od najpoznatijih nemačkih hard rock grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i na taj način opravdala postojanje u „Rock and Roll” Holu slavnih.


Članovi ove grupe proglašeni su za „heroje hevi metala” i „ambasadore roka”, a osvajali su brojne nagrade, uključujući više „Echo” nagrada i dve „World Music Awards” nagrade.


Njihove pesme, kao šti su Still loving you , Wind of Change i Send me and Angel postali su vanvremenski hitovi koji se i dan danas puštaju na brojnim radio stanicama. Pored neverovatnog uspeha ovih balada, Scorpions su prvenstveno hard rok bend koji donosi žestoku energiju na sceni pesmama kao što su Rock You Like An Hurricane, Blackout, Dynamite i druge.


Prošlo je pedeset godina od kad su tinejdžeri Rudolf Schenker, Matthias Jabs i Klaus Meine lutali ulicama Hanovera koji se budio iz posleratne paralize, noseći svoje intrumente i pojačala. 

Za ovih pedeset godina, postali su najuspešniji nemački rock bend. 


Veliki broj grupa među kojima su Smashing Pumpkins, Green Day, Korn kao i System Of A Down, obrađivalo je hitove Scorpionsa. Pesma Rock You Like An Hurricane do danas je doživela više od 150 obrada raznih muzičara. 


Izraziti karijeru u ciframa benda kao Scorpions postalo je nemoguća misija, ali jedan broj treba spomenuti, a to je više od 100 miliona prodatih albuma do danas što čini ovaj bend najuspešnijim rok bendom Evrope!


Veliki broj srebrnih, zlatnih i platinastih priznanja samo su jedan deo karijerne istorije Scorpionsa. Važan deo je njihova neprolazna želja za putovanjima. Svirali su više hiljada koncerata na svim delovima planete. Bili su prvi zapadni rok bend koji je 1988. godine rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu. Takođe, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Nastupom na festivalu „Moscow Music Peace”, 1989. godine, Scorpions su zasigurno osvojili Rusiju kao i inspirisali Klausa da napiše numeru koja je ubrzo postala himna konačnog pada gvozdene zavese , a to je hit Wind of Change.


Tokom više od 50 godina duge karijere bilo je dosta magičnih momenata. Neki su zauvek zabeleženi na uživo albumima, neki na filmovima i video spotovima. Ovi momenti su zacementirali reputaciju grupe Scorpionsa kao jednog od retkih bendova koji se uzdigao iznad gomile.


Ulaznice možete kupiti na prodajnim mestima Eventima.


Dođite i zabavite se uz neverovatne hard rock zvuke legendarne grupe!