Neozbiljni pesimisti ovog petka u Tranzitu
Milica Tepavac

Pesimisti će Beograđane podsetiti i na brojne stare pesme, pored novih, od kojih su se izdvojile singlovi i spotovi „Kao da nema”, „Bežim iz bende”, „Sudbina” i „Totalna demoralizacija”. Publiku će prethodno promrdati svojim autorskim stvaralaštvom novosadski rok bend „Pet minuta slave”. 

„Draga beogradska publiko, dođite 6. marta u Tranzit da posle dužeg vremena strpljivog čekanja čujete Pesimiste sa starom energijom, novim pesmama i mnogim iznenađenjima. Moći ćete da slušate pesme o našoj stvarnosti, a da vam to niko ne zabrani, ali ćete i pored tih mračnih priča sigurno otići kući sa osmehom na licu i puni pozitivne energije. Provedite petak veče sa nama i našim pametovanjem iz provincije” - Igor Olujić frontmen grupe.

„Pametovanje iz provincije” je angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama govore o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su odlazak iz države, korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi i slično, a sve je zapakovano u prepoznatljivu veselu i poletnu muziku „Neozbiljnih pesimista”. Album benda iz Sombora objavila je krajem 2019. godine promoterska kuća Long Play na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama.


„Ko je slušao naše ranije albume 'Neka bude što biti ne može' (2010) i 'Omladinci kud’ ste pošli' (2012), može da zaključi da je to to, ali opet drugačije. Mislim da su tekstovi na ovom albumu ti koji prave razliku, konkretniji su, direktniji i realnije opisuju naše okruženje. Značajan pomak je urađen i u produkcijskom smislu gitare su jače i distorzije prisutnije nego do sad”, objašnjava Olujić. 


Ulaz na koncert Neozbiljnih pesimista ovog petka je besplatan za posetioce, ali je poželjna rezervacija na broj telefona 065/87-26-948 (065TRANZIT).


Autorka teksta: Julijana Vincan