Next festival: Dobar provod i humanost

FOTO: Facebook

Jubilarni peti „Next festival“ poznat po dobroj muzici i zabavi i ove godine iznenadiće svoju pobliku brojnim muzičkim bendovima i di-džejevima koji će nastupati na dva stejdža, „Public“ i „031 Republic“. Festival otvara „Eastock“, mladi bend iz Užica poznat po singlovima „Dan“ i „Zidovi“ koji je emitovan na MTV-u. Veliko iznenađenje festivala biće Dado Topic & “Time after Time” bend, koji nastupaju prvog dana festivala, a drugog dana publika će uživati uz poznatu grupu „Deca loših muzičara“.

next1.jpg

FOTO: Na dlanu

Za dobar zvuk i atmosferu na „031 Republic“ stejdžu biće zadužen beogradski di-džej Marko Vuković, a pridružiće mu se i poznati di-džej dvojac iz Užica Luka Vuković b2b Ivan Radojević.
Na „Public“ stejdžu publika će moći da čuje različite bendove kao što su „Volt Pop“, mladi užički bend, zatim „Organizam“, četvoročlani beogradski sastav čija je muzika fuzija različitih žanrova, kao i bend „Hadži prodane duše“, dobro poznati užički rok sastav. Ljubitelje elektronske muzike na „031 Republic“ stejdžu zabavljaće poznati di-džej Dejan Milićević, zatim Samir Mutapčić publici poznatiji kao sam.Luda, kao i beogradski di-džej MKDSL.

next2.jpg

FOTO: Grotto

Za četiri godine koliko postoji festival je okupio preko 50 bendova i di-džejeva iz raznih krajeva Srbije, ali i regiona. Pored poznatih muzičara, na ovom festivalu brojni mladi bendovi dobijaju priliku da se afirmišu.

Od osnivanja, 2013. godine „Next festival“ je humanitarnog karaktera. Nastao je inicijativom užičke neprofitne organizacije „Shift 2“ koja se bavi humanitarnim radom, ali i organizovanjem kulturnih manfestacija. Svake godine prikupljeni novac se donira onima kojima je najpotrebniji, ove godine novac će otići u „Opštu bolnicu Užice“ i biće iskorišćen za nabavku potrebne opreme.

Karte su dostupne u svim Win Win Shop-ovima, ali ih možete i poručiti online, kao i preko mobilne aplikacije servisa DD Tickets po ceni od 720 dinara.

Dragana je student žurnalistike, uživa u dobrim knjigama, muzici i šalama Vudi Alena.