Niš: Besplatne radionice džeza

FOTO: Miloš Stojanović

Jedan od predavača na muzičkim radionicama i autor knjige „Bass Bookvar“, Milan Srđanović, za iSerbia portal kaže da je ovo peta godina za redom kako Nenad Vasilić u letnjim mesecima u Nišu drži radionice džeza, ali da su vođeni interesovanjem koje je izazvala knjiga „Bass Bookvar“ odlučili da pored ovih radionica ponude i časove koji će biti organizovani samo za basiste.

„Nenad će koncipirati trajanje i koncept predavanja imajući u vidu interesovanja i nivo znanja polaznika. Ove godine smo Nenad i ja odlučili da, vođeni interesovanjem koje postoji povodom izdanja knjige „Bass Bookvar”, predavanja dopunimo i specijalnom radionicom samo za basiste, koju ćemo nakon što Nenad završi radionice u NKC-u, zajedno održati 29. i 30. jula u Music Land studiju, u ulici Ćirila i Metodija 27”, kaže Srđanović za iSerbia.

Organizatori navode da prijave za radionice džeza nisu potrebne, ali da je poželjno da njihovi učesnici sa sobom ponesu instrumente.

Radionice_d_eza_slika_2.jpg

FOTO: Miloš Stojanović

Milan Srđanović mladim muzičarima ili onima koji bi to želeli da postanu poručuje da se svakako okušaju u svemu što ih interesuje i inspiriše.

Voditelj ovih radionica Nenad Vasilić ima snimljenih sedam albuma, a ljubiteljima džeza poznat je po spajanju ovog muzičkog žanra sa muzikom balkana.Marija Milanović