Niš: Podržimo umetnost i humanost

FOTO: Ballet Magnificat

Muzičko-scenski performans „Putovanje Rasipnika“ predstavlja priču o odlasku i povratku, potrazi za boljim životom i oproštaju. Predstava govori o životu porodice u malom mestu čija se svakodnevica menja kada muž odluči da napusti svoju suprugu i čerku kako bi ostvario ispunjeniji život i dosegao slobodu. Iako slomnjenih srca supruga i ćerka se bore da mu oproste i sa nestrepljenjem očekuju da im se vrati. Nakon neuspehšne potrage za boljim i ispunjenijim životom čovek koji je tragao za srećom vraća se svojoj kući tražeći oproštaj. Ova priča prožeta je klasičnim, jazz baletom, modernim plesom i swingom, navodi se, između ostalog, na fejsbuk stranici ove grupe.

Nakon predstave članovi trube „Ballet Magnificat“ će se u holu pozorišta družiti sa publikom gde će svi koji to žele moći da razgovaraju sa njima, bolje ih upoznaju i fotografišu se za uspomenu na ovaj događaj.

Predsednik Saveza gluvih iz Niša, Zvonimir Stojanović, za iSerbia portal, kaže da je oduševljen ovom akcijom.

„Prikupljena sredstva savez će iskoristiti za kupovinu kotla za grejanje što će omogućiti okupljanje članstva i u zimskim mesecima. Zbog hladnih prostorija zimi je dolazilo do osipanja članstva, a udruženje je za mnoge od njih poput druge kuće. Savez izražava zahvalnost predstavnicima grada koji su pomogli da se novac koji će biti prikupljen na ovom događaju usmeri savezu, kao i svima koji će prisustvom dati svoj doprinos uspehu akcije“, kaže Zvonimir Stojanović.

Organizatori događaja su udruženja „Radosna Vest“ i „Civitan Klub Niš“ u saradnji sa gradom Nišom. Oni nas pozivaju da dođemo i svojim prisustvom istovremeno podržimo umetnost i humanost.

Karte za predstavu se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu, a njihova cena je 400 dinara za balkon i 500 dinara za parter.

Trupa „Ballet Magnificat“ je treći put u Srbiji, a u okviru svoje turneje posetiće i Beograd gde će 11. aprila nastupiti u Domu omladine, a prihod sa te predstave biće namenjen deci bez roditeljskog staranja.

balet.jpg

FOTO: Ballet Magnificat

„Ballet Magnificat“ je osnovan 1986. godine. Nastupaju sa nacionalnim i internacionalnim programom, a svoje turneje imali su u SAD, Kanadi, Kini, Karibima, Filipinima, Hondurasu i mnogim zemljama Evrope.

Marija Milanović