Nova dešavanja u Kulturnom centru za vas!

Foto: Ćirilične komunikacije

U ponedeljak 23. maja, od 18.00 u Maloj sali možete pratiti predstavljanje Fakulteta dramskih umetnosti. U pitanju je ciklus predavanja na kome govore Stefan Arsenijević, docent na Katedri za filmsku i tv režiju, mr Marina Fafulić, viši umetnički saradnik na Katedri za filmsku i tv produkciju, Danica Pajević, docent na Katedri za dramaturgiju, dr Irena Ristić, docentkinja sa Katedre za teoriju i istoriju.

Fakultet dramskih umetnosti, kao jedan od četiri fakulteta Univerziteta umetnosti u Beogradu, predstavlja poštovanu visokoškolsku ustanovu, koja obrazuje kadrove za oblast dramskih i audiovizuelnih umetnosti – pozorišta, filma, radija i televizije. U ovoj instituciji školovali su se najveći dramski umetnici i stvaraoci koji su značajno doprineli visokom nivou jugoslovenskog i srpskog pozorišta, filma, radija i televizije.

fdu_533x271.jpg
Foto: Prijemni ispiti

Već u utorak, 24. maja u 18.00 (Novi prostor) očekuje vas ciklus „Studentski život". U pitanju je studentska sekcija za neuronauke, Društva za neuronauke Srbije - preciznije multidisciplinarni pristup - ključ uspeha (Svi za mozak - mozak za sve!). Predavači su Mirna Jovanović, doktorantkinja na studijama molekularne biologije, Lena Ilić, studentkinja Biološkog fakulteta, Slobodan Stanković, apsolvent Medicinskog fakulteta.

Studentska sekcija za neuronauke, koja stoji iza naučnopopularne manifestacije Nedelja svesti o mozgu, predstaviće svoju organizaciju i principe rada kroz interesantno predavanje o novim istraživanjima i prožetosti savremenog žvota neuronaukama, značaja približavanja istih opštoj populaciji, kao i radionicu koja tematizuje neuromuskularnu kontrolu u organizmu čoveka. Prisutni će biti u prilici da se susretnu sa Human to human interface tehnologijom. Predavanje i radionica namenjeni su studentima i srednjoškolcima.

_event_management.gif

Naredne nedelje, u ponedeljak 30. maja, isto u 18.00 (Novi prostor) biće održan ciklus „Putujem i pričam”: Udruženje “Srbija za mlade”, a na predstavljanju govore Jovan Dragić, Tiago Fereira, (Thiago Ferreira), Darko Gavrilović i Petar Slavković.

Upoznajte se sa organizacijom koja na kreativan i zabavan način otkriva mladima lepote Srbije, najlepše događaje, prirodne atrakcije, najlepše vidikovce, zanimljiva mesta i originalne ljude, koji žive u različitim delovima Srbije.

Ulaz na sve programe je besplatan.


Pročitajte i:

Radost življenja iz Stefanovog pera!
Koliko je teško reći „Zbogom“?
Prijavi se na Open Innovation Lab!