Počinje nova koncertna sezona orkestra „Muzikon“
Muzikon

Nakon uspešne sezone „Hypercube”, kamerni orkestar „Muzikon” novom sezonom predstavlja novo stanje i nov pristup stvaranju muzike, donosi koncerte kvalitetnijeg sadržaja i nadogradnju svih aktivnosti orkestra. U nastupajućoj sezoni „Muzikon” će prirediti 4 koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca počev od novembra, pa sve do maja 2019. godine. Pored koncerata, aktivnosti orkestra će podrazumevati brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati tokom celokupnog trajanja sezone. 


Stalni i gostujući koncert majstori orkestra su istaknuti umetnici iz Srbije i inostranstva, Miloš Petrović, Branko Kabadajić, Nikola Jovanović (Bamberg symphoniker), Jelena Ristić (Royal Concertgebouw), Bram Kreiftmejer (Royal Concertgebouw),  Jorg Winkler (Orchestra di Maggio, Firenca), Konstantin Phitz, Damir Oraščanin (Vienna Foksoper).


Važan element u realizaciji i produkciji koncerata je primena novih tehnologija na kreativan način. Svaki koncert u okviru sezone biće audio i video snimljen i emitovan putem live stream-a.


Razvoj nove publike jedan je od najvažnijih ciljeva orkestra i merilo kvaliteta, te će se kao dodatne aktvnosti razvijati i edukativne radionice sa mladima, video serijal o kompozitorima i predstavljanje interaktivnog igračkog centra.


Izvor: muzikon.co.rs